Американският ракетен миноносец Рос“ (USS Ross) влезе в Черно море, където ще се

...
Американският ракетен миноносец Рос“ (USS Ross) влезе в Черно море, където ще се
Коментари Харесай

US-разрушител влезе в Черно море и вдигна още повече напрежението

Американският ракетен миноносец „ Рос “ (USS Ross) влезе в Черно море, където ще се проведат многонационалните военни учения „ Морски бриз – 2021 “, заяви Шести американски флот на страницата си в „ Туитър “. Разрушителят ще участва в обучение с представители на повече от 30 страни от целия свят, “ се добавя в известието.

По-рано пресслужбата на американското посолство в Украйна заяви, че в ученията ще участват 32 държави, включително Съединени американски щати. В маневрите ще участват 5 хиляди военнослужещи, предвидено е да се използват 32 кораба и 40 самолета. 

Разрушителите " Доналд Кук ",  " Карни ", " Рос " и " Портър " са основани в испанската военна база в Рота. Те постоянно идват в Черно море, изключително след рецесията сред Украйна и Русия.  Според съветското Министерство на защитата, в Черно море има основана военна формация, която може да отговори на всяко деяние на Съединени американски щати и НАТО. Групата била обезпечена с противокорабни комплекси " Бал " и " Бастион ", с крилати ракети " Калибър ", а в Крим са ситуирани четири дивизиона С-400.

Съгласно конвенцията от Монтрьо за режима на прекосяване на военни кораби през Босфора и Дарданелите военни кораби на нечерноморски страни в Черно море не може да обитават там повече от 21 денонощия,    а общият им тонаж за всяка страна не може да надвишава 30 хиляди т. 

Ученията на Киев и НАТО са провокация на безкрайна дестабилизация по периметъра на съветската граница, съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в ефира на Ютюб канала " Соловьов онлайн ", представена от БГНЕС.

" Ние доста добре разбираме, че тези учения преследват и две световни задания. Първата е безкрайна дестабилизация по периметъра на съветската граница. Това е провокация, с цел да се предизвика, да се провокира отговор. И този отговор би трябвало да бъде, тъй като това е суверенна страна със суверенна граница. И непрекъснатото показване на този отговор като някакъв тип нападателно деяние е провокативна активност ", сподели тя.

„ И втората точка е да се трансферират разнообразни типове техника, оръжия и съоръжение на територията на Украйна и да се оставят там “, добави Захарова.

Според нея всички тези дейности надвишават споразуменията и най-важното - контрола. " Те се занимават с подривна активност ", сподели тя.

Официалният представител на съветското външно министерство също означи, че страните от НАТО организират седем учения на територията на Украйна през тази година. " Вече има колапс по всички фронтове и всички те ги учат. Като цяло не е ясно на какво преподават, тъй като не по какъв начин да се бием, като цяло, " сподели тя.

Ситуацията с английския миноносец потвърждава, че НАТО не желае да употребява специфични информационни канали с Русия, с цел да предотврати сходни произшествия, сподели Захарова.  " Ако вашето обръщение е приятелско, в действителност отворено, спокойно, постоянно има опция бързо да се измъкнем от обстановката. Ние имаме всички дипломатически канали, имаме специфични канали. Различните страни работят с разнообразни формати - съгласувани, признати за потребление в такива обстановки Обаждане, незабавна информация по някоя от линиите. И към този момент е друга обстановката, сподели тя. " Тази обстановка потвърждава, че каналите на съществуващата специфична връзка са блокирани от страната на НАТО ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР